Bölüm "Fakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" Araştırma Çıktıları | WoS | Scopus | TR-Dizin | PubMed için listeleme
Toplam kayıt 58, listelenen: 21-40
-
Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Çeşitlerinin Bazı Agronomik Özellikleri ve Stabilite Parametrelerinin Saptanması
(2015)Araştırma bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin verim, stabilite parametreleri ile bazı tarımsal ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırma 18 çeşitle, tesadüf blokları deneme desenine göre 4 ... -
Etil Pirüvat Buharının Tavuk Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
(2018-12-01)Bu çalışmada, buharlaştırılmış Etil Pirüvatın (EP) tavuk but etlerinin raf ömrü üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla tavuk eti örnekleri 1 L’lik kaplara konmuş ve her bir kaba sırasıyla 42, 105 ve 420 mg /L hava olacak ... -
Evaluation of Antioxidant Activities and Antifungal Activity of Different Plants Species Against Pink Mold Rot-Causing Trichothecium roseum
(Springer Heidelberg, 2017)Trichothecium roseum causes the pink mold rot in many fruits and vegetables around the world. Due to this infection, significant losses arise in foods. In order to control this infection, plant extracts offer alternative ... -
Evaluation of antioxidant and antifungal activities of several plants against agents of postharvest citrus sour rot and green mould rot
(Ars Docendi, 2019)The antifungal activities of chloroform extracts of 10 plants species belonging to Lamiaceae family, which were collected from Kirklareli (Turkey), against Geotrichum candidum, theagent of postharvest citrus sour rot and ... -
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
(2020)Isıl işlem görmüş sucuk teknolojik açıdan daha verimli bir ürün olmasına karşın tüketici tarafından pek de tercih edilmemektedir. Ülkemizde, tüketici tarafından tercih edilen fermente sucuk ise ne yazık ki mikrobiyal kalite ... -
A fundamental optimization study on chewing gum textural and sensorial properties: The effect of ingredients
(Elsevier, 2020)The composition of chewing gum and the interaction between its components are quite complex. Although these factors have great importance on product quality, they have not been adequately studied. In this study, effects ... -
Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Gıda Güvenliği Yönünden İncelenmesi
(Akademik Gıda, 2016-12-01)Hijyenik açıdan güvenilir gıda üretilebilmesi için gıda işletmelerinde hammadde, personel ve işletme hijyeni kadar su hijyeni de önemlidir. Günümüzde halen su kaynaklı gastrointestinal hastalıklar halk sağlığını tehdit ... -
Hipermarketlerde Gıda Temas Yüzeylerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Satış Personelinin El Hijyeni Düzeyi
(2017-01-01)Gıda temas yüzeyleri ve gıda işletmelerinde çalışan personel, gıdaların en önemli kontaminasyon kaynakların-dan birisidir. Yüzeylerin ve personel ellerinin kirlilik düzeyi arttıkça kontaminasyon riski de artar. Bu çalışma ... -
In vitro evaluation of the bioaccessibility of antioxidative properties in commercially baby foods
(Springer India, 2020)Fruit-vegetable based products are essential for infants as they widely used the first complementary solid foods. This study aimed to investigate the physicochemical properties, the antioxidant capacities, total phenolic ... -
Incorporation of defatted apple seeds in chewing gum system and phloridzin dissolution kinetics
(Elsevier Sci Ltd, 2019)Apple seeds are among the major natural sources of antioxidants and can be used in various industries. In this regard, antioxidant activity, total phenolic content, and individual phenolic compounds analyzes of defatted ... -
Influence of transglutaminase treatment on the physicochemical, rheological, and melting properties of ice cream prepared from goat milk
(Croatian Dairy Union, 2018)This study was conducted to evaluate the effects of the transglutaminase enzyme on the physicochemical characteristics, overrun, melting resistance, rheological and sensorial properties of ice cream made from goat's milk. ... -
Investigating release kinetics of phenolics from defatted wheat germ incorporated chewing gums
(Wiley, 2019)BACKGROUND Wheat germ (WG) is a valuable by-product of the commercial milling industry and is used as a functional ingredient in various foods. Therefore, in this study, it is aimed to utilize defatted wheat germ (DWG) ... -
Investigation of a Probiotic Yeast as a Cholesterol Lowering Agent on Rats Fed on a High Cholesterol Enriched Diet
(2015)Yüksek kolesterol asimilasyon yeteneğine sahip probiyotik maya Cryptococcus humicola M5-2 suşu, geleneksel olarak üretilmiş bir peynirden izole edilmiş ve in vivo ortamda incelenmiştir. Çalışmada, C. humicola M5-2 suşunun ... -
Investigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in Kırklareli: Detection of Salmonella spp.and Listeria monoctyogenesby Real Time PCR
(2015)Bu çalışma Kırklareli piyasasından temin edilen beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, ve krema gibi çeşitli süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. 79 örnekten 59 (%74,7), 54 (%68,4) ... -
INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF PICKLED PEPPER PRODUCED BY LOW VALUE DAIRY BY-PRODUCTS
(2020)In this study, traditional pickled pepper was produced in 3 different formulations by using whey cheese and cheese crumbs, which are obtained as a by-product in the cheese-making process. In the scope of the study, the ... -
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ YAĞININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİ VE BESİN İÇERİĞİ
(2016)Karpuz kabakgiller familyas›nda yer alan ve dünyan›n özellikle s›cak ve ›l›man bölgelerinde yetiflen tek y›ll›k bir sebzedir. Ülkemiz, karpuz üretiminde dünyada 3. s›rada gelmekte ve taze tüketim baflta olmak üzere meyve ... -
KONJUGE LİNOLEİK ASİTLERİN ÖNEMİ VE BAZI PROBİYOTİK SUŞLAR TARAFINDAN ÜRETİMİ
(2016)Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ... -
Kırklareli Peynirlerinin Tarihsel Gelişimi ve Coğrafi Karakteristikleri
(2019)Peynir üretimi ile eski zamanlardan bu yana önemli bir yere sahip olan Kırklareli ilinde önemli ticaripotansiyele sahip olan iki farklı peynir, Kırklareli Beyaz Peyniri (KBP) ve KBP ve KEKP üretimindebelli oranlarda koyun ... -
Kırklareli'nde Üretilen Yoğurt ve Ayranların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi
(2014)Bu araştırmada Kırklareli ve civarında üretilen 26 adet yoğurt ve 20 adet ayran örneğinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenerek Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğu açısından değerlendirilmiştir. Yoğurt ... -
Laktuloz Eldesi ve Tespit Edilmesinde Kullanılan Yöntemler
(2017-01-01)Laktuloz, laktozun izomerizasyonu sonucu oluşan bir disakkarit olup, çok değerli bir fonksiyonel maddedir. Teknolojik olarak öneminin yanı sıra laktulozun birçok fonksiyonel özelliği de bulunmaktadır. İnce bağırsak ...