Bölüm "Fakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" Mühendislik Fakültesi için listeleme
Toplam kayıt 79, listelenen: 61-79
-
Portakal Kabuğunun Farklı Yöntemlerle Kurutulması ve Bazı Teknolojik Özelliklerinin İncelenmesi
(2020)Çalışmamızda, farklı sıcaklıklarda fırın kurutma ve farklı güçlerde mikrodalga kurutma yöntemleriylekurutulmuş portakal kabuklarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri karşılaştırılmıştır. Bu amaçla örnekler 45-65ºChava ... -
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
(2017-08-01)Probiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki ... -
Properties of yogurt fortified with capsaicin extracts dissolved in high oleic sunflower oil
(Wiley, 2021)In the study, oleoresin containing capsaicin was extracted by solvent extraction from red hot pepper peel and seeds (extract of oleoresin containing capsaicin, OCE) and were used in yogurt production. Thus, it is aimed to ... -
Quality changes of fish patties produced from anchovy during refrigerated storage
(2005)Quality changes of anchovy patties at the storage temperature of 4 degrees C were investigated. After patties had been prepared using minced anchovy meat they were stored in a refrigerator. Quality control analyses were ... -
A research on determination of quality characteristics of chicken burgers produced with transglutaminase supplementation
(Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2018)Transglutaminases are enzymes that catalyze the cross-linking between peptides or proteins. They play an important role in heat stability, gel-formation capability, water-holding capacity, emulsification and nutritional ... -
A research on the chemical and microbiological qualities of honeys sold in Istanbul
(Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2017)Honey, produced by honeybees from nectar in flowers and plants, is an aqueous supersaturated sugar solution, mainly composed of fructose and glucose. The quality and biochemical properties of honey are related to honey ... -
Rumex acetosella L’nin Biyoalınabilir Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
(2019)Yeşil yapraklı yenilebilir bitkiler, insan beslenmesinde önemli rol oynayan antioksidan bileşikleri yüksek miktarda içerdikleri için, günlük diyetin önemli bileşenleridir. İnsan organizması, reaktif oksijen türlerinin ... -
Seasonal variation of pesticide accumulation and heat shock protein expressions in blood of people live in monoculture rice farming area in Edirne-Turkiye
(Elsevier Ireland Ltd, 2016)[Abstract Not Available] -
Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağı Atığının Düşük Yağlı Yağ/ Su Emülsiyonların Reolojik Özelliklerine Etkisi
(2018)Bu çalışmada soğuk pres üzüm çekirdeği yağı atığının, yağı azaltılmış emülsiyonların üretiminde kullanım olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla üzüm çekirdeği yağı atığı ve yağ oranının emülsiyonların akış davranış, dinamik ... -
Süt ve Ürünlerinde Tatlandırıcıların Kullanımı
(2021)Obezite ve ilişkili hastalıklar günümüzde yetişkinler ile birlikte çocuklarda ve ergenlerde artmaktadır. Fiziksel aktivitede azalma, özellikle yağ ve şekeri yüksek miktarda içeren yüksek enerjili ürünlerin tüketimindeki ... -
TEFF (Eragrostic tef) UNUNUN EKMEK ÜRETİMİNDE KULLANIMI VE TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİNİN ÜRETİME ETKİSİ
(Kırklareli Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada teff unu ve transglutaminaz (TG) enzimi kullanılarak üretilen ekmeklerin bazı kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Buğday unu (kontrol), buğday unu+teff unu, buğday unu+ TG ve buğday ... -
The Effect of Modified Atmosphere Packaging on The Quality and Shelf Life of Frankfurter Type-Sausages
(2010)The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of frankfurter-type sausages, prepared exclusively from beef meat, were investigated. Sausages were packed under varying modified atmosphere ... -
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
(2013)Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ... -
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
(2020)In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ... -
Ülkemiz İçin Farklı Bir Yağ Kaynağı: Pirinç Kepeği Yağı
(2018-06)Pirinç kepeği yağı arzu edilen hafif tat ve aroması ile tüketici beğenisine uygun bir bitkisel yağdır. Ülkemizde fazla kullanımı olmasa da Hindistan, Japonya, Kore, Tayvan ve Çin gibi Asya ülkelerinde yaygın olarak ... -
ÜLKEMİZ İÇİN FARKLI BİR YAĞ KAYNAĞI: PİRİNÇ YAĞI
(Kırklareli Üniversitesi, 2018)Pirinçkepeği yağı arzu edilen hafif tat ve aroması ile tüketici beğenisine uygun birbitkisel yağdır. Ülkemizde fazla kullanımı olmasa da Japonya, Kore, Tayvan veÇin gibi Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. ... -
Vakum ve Modifiye Atmosferde Paketlemenin Balıkların Raf Ömrü Üzerine Etkisi
(2008-07)Beslenme açısından değerli bir gıda olan balık, tüketilinceye kadar uygun koşullarda tutulmadığı takdirde hızlı bir şekilde bozulabilmekte ve sağlık için tehlikeli hale gelebilmektedir. Balıkların raf ömürleri atmosferik ... -
Valorisation of grape by-products as a bulking agent in soft candies: Effect of particle size
(Elsevier, 2020)Nowadays, the use of plant-based by-products obtained after food processing has gained importance, as these products are nutritious and cheap. The aim of this study was to determine the effects of grape skirt and seed ... -
Yenilebilir Yabani Bitki Gundelia tournefortii’nin Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
(2017)Yabani yenebilir bitkiler tüm dünyada besinsel ve fonksiyonel özelliklerinden dolayı yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkiye bitki biyoçeşitliliği bakımından en zengin ülkelerden biridir. Türkiye'de birçok yabani bitki ...