Yazar "Çetin, Bayram" için listeleme
-
Authenticity and microbiological quality of raw and processed meat products sold in Thrace region of Turkey
Çetin, Bayram (Schluetersche Verlagsgesellschaft Mbh & Co Kg, 2017)The authenticity of meat products is an important issue for religious and public health reasons in Turkey. The aim of the study was to determine the animal species of origin and to assess the microbiological quality of raw ... -
Determination of Seasonal Distribution of Aflatoxin M-1 Level in Cheese Production
Çetin, Bayram; Özcan, Yılmaz; Aloğlu, Hatice Şanlıdere; Becker, Andre; Abdulmawjood, Amir (M H Schaper Gmbh Co Kg, 2019)The aim of this study was to determine the Aflatoxin M-1 (AFM(1)) quantities in raw milk samples and cheese samples produced from the same lot. The samples were obtained from six dairy plants in four different seasons. ... -
Determination of the effect of ethyl pyruvate on the surface contamination of sausage to Listeria monocytogenes by using Q-PCR assay
Çetin, Bayram; Özkaya, Gülsüm Ucak; Uran, Harun; Durak, Muhammed Z. (Wiley, 2019)In this study, we examined the effect of ethyl pyruvate on the efficacy of the inactivation of Listeria monocytogenes on the surface of sausage samples by using quantitative PCR (Q-PCR). Propidium monoazide (PMA) was used ... -
Effect of Evaporated Ethyl Pyruvate on Reducing Salmonella Enteritidis in Raw Chicken Meat
Çetin, Bayram; Uran, H.; Konak, M. (Facta-Fundacio Arnco Ciencia Tecnologia Avicolas, 2019)In this study, the effect of evaporated ethyl pyruvate (EP) was evaluated for the decontamination of Salmonella Enteritidis on chicken leg meat as a safe alternative to antimicrobial agent. Also, total aerobic mesophilic ... -
Ergonomik risk analizi yöntemlerinin incelenmesi: Gıda sektörüne yönelik bir uygulama
Kılıç, Esra (Kırklareli Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada bir beyaz peynir fabrikasının üretim bölümünde çalışan işçilerin ergonomik açıdan risk analizi yapılmış ve REBA (hızlı tüm vücut değerlendirmesi) yöntemine göre değerlendirilmiştir. Bu yöntem kas iskelet sistemi ... -
Etil Pirüvat Buharının Tavuk Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Uran, Harun; Çetin, Bayram (2018-12-01)Bu çalışmada, buharlaştırılmış Etil Pirüvatın (EP) tavuk but etlerinin raf ömrü üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla tavuk eti örnekleri 1 L’lik kaplara konmuş ve her bir kaba sırasıyla 42, 105 ve 420 mg /L hava olacak ... -
Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Gıda Güvenliği Yönünden İncelenmesi
Çetin, Bayram; Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Uran, Harun; Yanardağ Karabulut, Şeyda (Akademik Gıda, 2016-12-01)Hijyenik açıdan güvenilir gıda üretilebilmesi için gıda işletmelerinde hammadde, personel ve işletme hijyeni kadar su hijyeni de önemlidir. Günümüzde halen su kaynaklı gastrointestinal hastalıklar halk sağlığını tehdit ... -
Harita kadastro sektöründe riskler ve risk değerlendirmesi
Kalkın, Sakıp (Kırklareli Üniversitesi, 2021)Hazırlanan bu çalışma ile, Harita Kadastro sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği bakımından tehlikeler, riskler ve risk değerlendirmesi hususu, Kırklareli ilinde çalışan sektör çalışanları yönünden incelenmiş olup, sektörde ... -
Influence of transglutaminase treatment on the physicochemical, rheological, and melting properties of ice cream prepared from goat milk
Aloğlu, Hatice Şanlıdere; Özcan, Yılmaz; Karasu, Salih; Çetin, Bayram; Sağdıç, Osman (Croatian Dairy Union, 2018)This study was conducted to evaluate the effects of the transglutaminase enzyme on the physicochemical characteristics, overrun, melting resistance, rheological and sensorial properties of ice cream made from goat's milk. ... -
Investigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in Kırklareli: Detection of Salmonella spp.and Listeria monoctyogenesby Real Time PCR
Çetin, Bayram; Karasu, S.; Atik, A.; Durak, M. Z. (2015)Bu çalışma Kırklareli piyasasından temin edilen beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, ve krema gibi çeşitli süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. 79 örnekten 59 (%74,7), 54 (%68,4) ... -
INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF PICKLED PEPPER PRODUCED BY LOW VALUE DAIRY BY-PRODUCTS
Güneş, Recep; Çetin, Bayram (2020)In this study, traditional pickled pepper was produced in 3 different formulations by using whey cheese and cheese crumbs, which are obtained as a by-product in the cheese-making process. In the scope of the study, the ... -
KÖFTE MATRİKSİNDE İKİ FARKLI BESİN PATOJENİNE KARŞI FARKLI BAHARATLARIN ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ
Çetin, Bayram (Kırklareli Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada yaygın olarak kullanılan bazı baharatların, köftelerde Salmonella Enteritidis ve Staphlylococcus aureus üzerine inhibitör etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Bunun için % 82.5 kıyma, %10 galeta unu, %5 ... -
Kırklareli süt ve süt ürünleri fabrikalarının iş sağlığı ve güvenliği ile çevre yönetim sistemleri açısından değerlendirilmesi
Bilgin, Öykü Nur (Kırklareli Üniversitesi, 2021)Bu çalışmanın amacı; Kırklareli ilinde sayıca çok fazla olan, süt ve süt ürünleri üretim tesislerinin çevre ve iş sağlığı ve güvenliği alanında uygulamalarına yaklaşımlarını inceleyerek, kalite olarak adlarını duyurmuş ... -
Kırklareli'nde Üretilen Yoğurt ve Ayranların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi
Çetin, Bayram; Atik, Azize; Karasu, Salih (2014)Bu araştırmada Kırklareli ve civarında üretilen 26 adet yoğurt ve 20 adet ayran örneğinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenerek Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğu açısından değerlendirilmiştir. Yoğurt ... -
Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Laktuloz, probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik özelliğe sahip bir disakkarittir. Gıda endüstrisinde kullanımı giderek artmakta olup, özellikle probiyotik gıdalarda kullanımı üzerinde durulmaktadır. ... -
Microbiological quality assessment of meat and dairy products from small-scale factories in european Side of Turkey
Çetin, Bayram; Becker, Andre; Abdulmawjood, Amir (M H Schaper Gmbh Co Kg, 2018)The present study was conducted to investigate the microbiological quality and safety of 67 meat and 112 dairy product samples manufactured by small-scale factories at the European side of Turkey. The results revealed that ... -
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
Uran, Harun; Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Çetin, Bayram (2017-08-01)Probiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki ... -
Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağı Atığının Düşük Yağlı Yağ/ Su Emülsiyonların Reolojik Özelliklerine Etkisi
Karasu, Salih; Çetin, Bayram; Toker, Ömer Said (2018)Bu çalışmada soğuk pres üzüm çekirdeği yağı atığının, yağı azaltılmış emülsiyonların üretiminde kullanım olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla üzüm çekirdeği yağı atığı ve yağ oranının emülsiyonların akış davranış, dinamik ... -
Toplu konutlarda yangın güvenliği standartları üzerine bir alan araştırması
Yüksel, Kamuran (Kırklareli Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada; ilgili mevzuat ve araştırmalardan yaralanarak, toplu konutlarda yanma, yangın ve yangın söndürmede kullanılan tesis ekipman ve yöntemler hakkında genel bilgilendirmeler yapılarak, yangın güvenliği standartları ...