Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSevindik, Ayşegül
dc.contributor.authorGültekin, Remziye Nur
dc.contributor.authorUran, Harun
dc.date.accessioned2021-12-12T22:01:42Z
dc.date.available2021-12-12T22:01:42Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2458-7494
dc.identifier.issn2458-7613
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.34186/klujes.934910
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/klujes/issue/63402/934910
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1759252
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/4232
dc.descriptionDergiPark: 934910en_US
dc.descriptionklujesen_US
dc.description.abstractTahıl benzeri bir bitki olan kinoa (Chenopodium quinoa Willd.), protein, yağ ve vitamin gibi besinsel ögeler açısından zengin olması sebebiyle dünya genelinde fazlaca tüketilmektedir. Beslenme değerinin yanı sıra olumlu sağlık etkileri ile de ön plana çıkmaktadır. Günden güne kinoaya ilginin artmasıyla insan ve hayvan beslenmesinde kullanımı yaygınlaşmıştır. Üzerine çalışmalar yapılması ve birçok gıda bileşimine katılması da popülerliğini arttırmıştır. Bu derlemede kinoa ve çeşitli özellikleri hakkında genel bilgiler verilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırklareli Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofKırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisien_US
dc.identifier.doi10.34186/klujes.934910
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKinoaen_US
dc.subjectTahılen_US
dc.subjectGlütenen_US
dc.subjectBesin Değerien_US
dc.subjectSağlıken_US
dc.titleALTIN TAHIL:KİNOAen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage155en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage165en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster