Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAşkın, Buket
dc.contributor.authorKüçüköner, Erdoğan
dc.date.accessioned2021-12-12T16:51:18Z
dc.date.available2021-12-12T16:51:18Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v7i11.1759-1765.2472
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpVMU1qWTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/2525
dc.description.abstractBilindiği gibi antosiyaninler meyve ve sebzelerin kırmızı, mavi, mor tonlardaki renginden sorumluolan bileşiklerdir. Doğal renk maddelerinden biri olan antosiyaninler flavonoidler grubunda yer alanpigmentlerdir. Antosiyaninler glikozid formunda olup, içerdikleri şekere ve kimyasal kompozisyonabağlı olarak farklı özellikler göstermektedirler. Sağlık üzerine olumlu etkileri ile öne çıkanantosiyaninler, ürünlerin görsel özelliklerini de cazip hale getirirler. Ancak, bu pigmentlerin oldukçasınırlı stabiliteye sahip olması antosiyanin içeren meyve ve sebzelerin farklı ürünlere işlenmesi vedepolanması gibi işlemler sırasında önemli problemler oluşturabilmektedir. Antosiyaninlerinkimyasal yapısı ve stabilitesi ile ilgili önemli faktörler bu derleme kapsamında incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractAnthocyanins are compounds, which responsible for red, blue, purple colors of fruits and vegetables and they have water soluble properties. One of the natural color pigments are anthocyanins were placed in flavonoids group. This pigment has glycoside form and it has different properties according to the included sugar group and chemical composition. Anthocyanins which known to have positive effects on health bring attractive to the visual features products bring. The limited stability of anthocyanins may cause important problems for process and storage of fruit and vegetables included anthocyanins. The chemical structure and important factors related to the stability of anthocyanins were evaluated within the scope of this review.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v7i11.1759-1765.2472
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleAntosiyaninlerin Stabilitesini Etkileyen Faktörleren_US
dc.title.alternativeFactors Affecting the Stability of Anthocyaninsen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage1759en_US
dc.identifier.issue11en_US
dc.identifier.endpage1765en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster