Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDeveci, Bahar
dc.contributor.authorDeveci, Bilal
dc.contributor.authorAymankuy, Yusuf
dc.contributor.authorAymankuy, Simal
dc.date.accessioned2021-12-12T16:50:11Z
dc.date.available2021-12-12T16:50:11Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.26677/TR1010.2020.494
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRJek5EQTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/2235
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki akademik personelin eğitim durumunun ortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda akademik personellerin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri ve unvanları incelenmiş ve raporlanmıştır. Araştırmada veri toplama tekniği olarak nitel araştırma yöntemlerinden olan betimsel nitelikli tarama modeli kullanılmıştır. Veriler, bölümlerin ve akademik personelin bilgilerinin bulunduğu internet siteleri taranarak elde edilmiştir. 40 kurum bünyesindeki gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde toplam 243 akademik personel olduğu tespit edilmiştir. Bu akademik personelin yaklaşık %40'ının doktor öğretim üyesi olduğu saptanmıştır. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde bulunan akademik personelin çoğunluğunun turizm alanında eğitim derecesine sahip olduğu ortaya çıkarılmıştır. 243 akademik personelin 96'sının hem lisans hem yüksek lisans hem de doktora derecesinin turizm alanında olduğu belirlenmiştir. Tespit edilen bu sayı bölümde istihdam edilen akademik personelin yaklaşık %40'ını oluşturmaktadır. Turizm alanından sonra en çok gıda mühendisliği eğitimi almış akademik personel olduğu tespit edilmiştir. Gıda mühendisliği eğitimi almış personelin toplam akademik personelin yaklaşık %15'ini oluşturduğu belirlenmiştir. Gastronomi ve mutfak sanatları programında görev yapan diğer akademik personelin eğitim alanlarının oldukça çeşitli ve birbirinden farklı alanlar olduğu sonucuna ulaşılmıştıren_US
dc.description.abstractThepurpose of this study is to reveal the educational status of academic staff in the department of gastronomy and culinary arts. In accordance with this purpose, undergraduate, master, doctoral trainings and titles of academic staff was examined and reported. In this research, descriptive survey model, one of the qualitative research methods, was used as the data collection technique. The data was obtained by browsing the websites that contain the information of the departments and academic staff. It was determined that there are 243 academic staff in gastronomy and culinary arts department of 40 institutions. It was determined that approximately 40% of these academic staff is assistant professor. It was revealed that the majority of academic staff in the department of gastronomy and culinary arts have a degree in education in tourism. It was determined that 96 of 243 academic staff have undergraduate, master and doctorate degrees in tourism field. This determined number constitutes approximately 40% of the academic staff employed in the department. It was found that the number of academic staff who had education in food engineering has the highest number after tourism field. It was specified that the staff who had education in food engineering constitute 15% of the total academic staff. It was concluded that the education areas of the other academic staff working in the gastronomy and culinary arts program are quite diverse and different from each otheren_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.identifier.doi10.26677/TR1010.2020.494
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akademik Personelinin Eğitim Profili: Devlet Üniversiteleri Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeEducation Profile of Academic Staff in Gastronomy and Culinary Arts Department: An Investigation on State Universi tiesen_US
dc.typearticle
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.startpage2506en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.endpage2526en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster