Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜnal, Aydın
dc.contributor.authorİpar, Mehmet Sedat
dc.date.accessioned2021-12-12T16:49:34Z
dc.date.available2021-12-12T16:49:34Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn1307-5500
dc.identifier.issn2149-0643
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.9775/kausbed.2020.043
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRFek9EazFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/2009
dc.description.abstractBu araştırmada Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından olan İzmir ilini tatil amaçlı tercih eden yerli turistlerin, destinasyon markasına değer katan ve gastronomi kültürünün önemli bileşenlerinden olan sokak lezzetlerine ilişkin değerlendirmelerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan anket ile 1 Haziran-30 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir il merkezi ve Çeşme’yi ziyaret eden toplam 350 yerli turiste yüz yüzegörüşme tekniği ile uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda; yerli turistlerin sokak lezzetlerinde temiz malzeme kullanıldığını düşündükleri, sokak lezzetlerini benzersiz ve egzotik olarak değerlendirdikleri, sokak lezzetlerini denemeyi eğlenceli buldukları, sokak lezzetlerini gelecekte de denemeye devam edecekleri, sokak lezzetlerini denemenin kendilerini iyi hissettirdiği ve sokak lezzetlerini satanları cana yakın buldukları belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn our study, which is one of Turkey's most important tourism destinations in the Izmir province who prefer leisure visitors, which is one destination that adds value to the brand and an important component of the gastronomic culture aimed to determine the views of In our study, which is one of Turkey's most important tourism destinations in the Izmir province who prefer leisure visitors, which is one destination that adds value to the brand and an important component of the gastronomic culture aimed to determine the views ofen_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofKafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.identifier.doi10.9775/kausbed.2020.043
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleDESTİNASYON PAZARLAMASININ BİR BİLEŞENİ OLARAK SOKAK LEZZETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: İZMİR ÖRNEĞİen_US
dc.title.alternativeEvaluation of Street Flavors as a Compenent of Destination Marketing: The Case of İzmiren_US
dc.typearticle
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
dc.identifier.volume0en_US
dc.identifier.startpage843en_US
dc.identifier.issue26en_US
dc.identifier.endpage863en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster