Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBayındır, Mehmet Selman
dc.contributor.authorÖnçel, Sibel
dc.date.accessioned2021-12-12T16:49:08Z
dc.date.available2021-12-12T16:49:08Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2019.453
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpRek9UWTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1778
dc.description.abstractAraştırmanın amacı Kırklareli ilinde geleneksel yöntemlerle Hardaliye üretiminingastronomide kültürel miras bakış açısıyla ele alınarak değerlendirilmesidir. Bu doğrultudaKırklareli Merkez’e bağlı Kızılcıkdere köyünde Hardaliye üreten üreticilerle nitel araştırmayöntemlerinden görüşme tekniğiyle veriler elde edilmiştir. Araştırma sonucunda Kırklareliili Kızılcıkdere köyünde Hardaliye üreten üreticilerin üretim yöntemlerinin, coğrafi işaretlebelirlenen üretim yöntemine benzerlik gösterdiği ancak bir takım farklılıklar barındırdığıtespit edilmiştir. Araştırma da bölgede “savurma” ve “batak” olarak adlandırılan iki özgünsözcüğün Hardaliye üretiminde uygulanan bir takım yöntemlerde kullanıldığı belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of the study is to evaluate the traditional production of Kırklareli Hardaliye, which has a geographical indication, from a cultural heritage perspective in gastronomy. In this direction, data were obtained from qualitative research methods using Hardaliye producers in Kızılcıkdere village of Kırklareli Center. The data obtained from the data obtained are determined and given in the findings section. As a result of the research, the production methods of the producers of Hardaliye in Kizilcikere village of Kirklareli province are similar to the method of geographical production but they have some differences. Another result of the study is that two original words called an tossing üretim and ün batak de in the region are used in a number of methods applied to the production of Hardaliye.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2019.453
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleGastronomide Kültürel Miras Bakış Açısıyla Kırklareli Hardaliyesi’nin Geleneksel Üretiminin Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of Traditional Production of Kırklareli Hardaliye from the Viewpoint of Cultural Heritage in Gastronomyen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage1867en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.endpage1886en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster