Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
DETERMINATION OF ANTIOXIDANT PROPERTIES OF AGARICUS CAMPESTRIS, PLEUROTUS ERYNGII AND LACTARIUS DELICIOSUS
(Kırklareli Üniversitesi, 2019)
Agaricus campestris, Pleurotus eryngii and Lactariusdeliciosus are species of fungi that naturally grow in the Thrace region. Mushroomshave been used for food and medical purposes for centuries. In this study, theDPPH ...
2.4 GHz GENİŞ BANT MİKROŞERİT ANTEN TASARIMI
(Kırklareli Üniversitesi, 2019)
Sonyıllarda kablosuz ve mobil iletişimin gelişimi, kablosuz ağ haberleşmesindeaktarılacak verinin hacminin büyütülmesi, veri trafiğinin artması, kesintisizve hızlı olması için özellikle geri dönüş kaybı düşük, bant genişliği ...
MAPPING FIRE INCIDENTS AND EVALUATING SERVICE AREA OF FIRE STATIONS IN FATIH SUBPROVINCE
(Kırklareli Üniversitesi, 2019)
Metropolitanalanlarda gerçekleşen yangınlar, çok sayıda ölüm, yaralanma ve yüksek miktardamal ve zenginlik kaybı gibi farklı ve çeşitli sosyal ve ekonomik kayıplaraneden olmaktadır. Yangın olaylarını tamamen önlemek mümkün ...
TÜRK-İSLAM MEDRESELERİ VE BUDİST VİHARALARI ÜZERİNE BİR İNCELEME
(Kırklareli Üniversitesi, 2019)
MÖ 6. Yüzyılda Hindistan’ın Ganj nehri yakınlarındaki Magadha bölgesinde Buda’nınönderliğinde ortaya çıkan Budizm, ticaret yolları (İpek ve Baharat yolu)aracılığıyla Afganistan ve İran yönünde yayılarak Çin’e kadar ...
AN OVERVIEW ON TOPOLOGY OPTIMIZATION METHODS EMPLOYED IN STRUCTURAL ENGINEERING
(Kırklareli Üniversitesi, 2019)
Any mechanical performance measure of a structure isstrongly related with its topology. Size and shape optimization cannot give thebest structural performance, since these methods cannot change thestructure’s topology. ...
KÖFTE MATRİKSİNDE İKİ FARKLI BESİN PATOJENİNE KARŞI FARKLI BAHARATLARIN ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ
(Kırklareli Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada yaygın olarak kullanılan bazı baharatların, köftelerde Salmonella Enteritidis ve Staphlylococcus aureus üzerine inhibitör etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Bunun için % 82.5 kıyma, %10 galeta unu, %5 ...