Yazar "Uran, Harun" için Rektörlüğe Bağlı Birimler listeleme
-
ALTIN TAHIL:KİNOA
Sevindik, Ayşegül; Gültekin, Remziye Nur; Uran, Harun (Kırklareli Üniversitesi, 2021)Tahıl benzeri bir bitki olan kinoa (Chenopodium quinoa Willd.), protein, yağ ve vitamin gibi besinsel ögeler açısından zengin olması sebebiyle dünya genelinde fazlaca tüketilmektedir. Beslenme değerinin yanı sıra olumlu ... -
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Hamsi Balığının Besinsel ve Kalite Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi
Uran, Harun (2014-12-16)Bu çalışmada, ülkemizde su ürünleri içerisinde büyük oranda tüketim potansiyeline sahip olan hamsi balığının, en yaygın pişirme yöntemleri (yağda kızartma, fırında pişirme, ızgarada pişirme) ile pişirilmesinden sonra ...