Bölüm "Fakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" Diğer Yayınlar Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Bioactive Compounds, Antioxidant Potential and Color Properties of Dried Red Pepper (Capsicum annuum L.)
(2021)This experiment was carried out to study the effects of drying on physical quality, color development, bioactive compounds and antioxidant potential of red peppers (Capsicum annuum L.). Dry matter, surface color values ... -
Biyofilm Oluşumu ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi
(Dünya Gıda, 2011-07)Gıda güvenliğinin sağlanması için gıdaların hammadde aşamasından işletmeye getiriliş sürecine, işleme aşamasından paketlenip tüketiciye ulaşmasına kadar uzun bir sürecin kontrol altında tutulması gerekir. Gıda hijyeninin ... -
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ YAĞININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİ VE BESİN İÇERİĞİ
(2016)Karpuz kabakgiller familyas›nda yer alan ve dünyan›n özellikle s›cak ve ›l›man bölgelerinde yetiflen tek y›ll›k bir sebzedir. Ülkemiz, karpuz üretiminde dünyada 3. s›rada gelmekte ve taze tüketim baflta olmak üzere meyve ... -
Seasonal variation of pesticide accumulation and heat shock protein expressions in blood of people live in monoculture rice farming area in Edirne-Turkiye
(Elsevier Ireland Ltd, 2016)[Abstract Not Available]