Ara
Toplam kayıt 18, listelenen: 1-10
Determination of Antioxidant Properties and Composition of Rosemary and Thyme Essential Oils
(2020)
This study aimed to determine the antioxidant activity and chemical composition of essential oils obtained from thyme and rosemary. In our study, the yield for thyme essential oil was determined as 1.34% and the yield for ...
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
(2020)
In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ...
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
(2020)
Isıl işlem görmüş sucuk teknolojik açıdan daha verimli bir ürün olmasına karşın tüketici tarafından pek de tercih edilmemektedir. Ülkemizde, tüketici tarafından tercih edilen fermente sucuk ise ne yazık ki mikrobiyal kalite ...
Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
(2021)
Laktuloz, probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik özelliğe sahip bir disakkarittir. Gıda endüstrisinde kullanımı giderek artmakta olup, özellikle probiyotik gıdalarda kullanımı üzerinde durulmaktadır. ...
Kalıp Tasarımının Isıl Şekillendirilmiş Ambalajın Kalınlık Dağılımı Üzerine Etkisi
(2020)
Isıl şekillendirme prosesi gerek otomotiv gerekse ambalaj sanayiinde en çok kullanılan proseslerden biridir. Bu çalışmada,Polivinil klorür (PVC) filmlerin, erkek kalıpla ısıl şekillendirme sonrası kalınlık dağılımları ...
YAPAY SİNİR AĞI KULLANILARAK SU SEVİYESİNİN TAHMİN EDİLMESİ: YALOVA GÖKÇE BARAJI ÖRNEĞİ
(Kırklareli Üniversitesi, 2020)
Artan dünya nüfusu ve küresel ısınmanın oluşturduğu kuraklığın etkisi ile su gibi ikamesi olmayan bir kaynağın, canlıların ihtiyaçlarını karşılayacak oranda muhafaza edebilmek, dünya kamuoyunun üzerinde durduğu önemli ...
TEFF (Eragrostic tef) UNUNUN EKMEK ÜRETİMİNDE KULLANIMI VE TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİNİN ÜRETİME ETKİSİ
(Kırklareli Üniversitesi, 2021)
Bu çalışmada teff unu ve transglutaminaz (TG) enzimi kullanılarak üretilen ekmeklerin bazı kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Buğday unu (kontrol), buğday unu+teff unu, buğday unu+ TG ve buğday ...
Perde-Çerçeve Sistemlerde Rijitlik ve Kayma Merkezi
(2020)
Binalarda burulma olması durumunda yapıya ilave deprem kuvvetleri etkimekte ve iç kuvvetler ve yer değiştirmeler artmaktadır. Bunedenle düşey taşıyıcı sistemlerin planda mümkün olduğunca burulma etkisini azaltıcı şekilde ...
Free Vibration Analysis of Frame Systems with Soil Structure Interaction
(Gazi Univ, 2020)
In this study, the change of periods of planar frames by considering the soil-structure interaction is examined. For this aim, 5 different soil classes which representing in Turkey seismic code are considered. In this ...
Çerçeve sistemlerin yapı zemin etkileşimli serbest titreşim analizi
(2020)
Bu çalışmada, düzlem çerçevelerin periyotlarındaki değişim yapı zemin etkileşimi dikkate alınarak incelenmiştir. Bu amaçlaTürkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan zemin sınıflarını temsil eden 5 farklı zemin sınıfı ...