Ara
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-10
Sparsity regularized recursive total least-squares
(Academic Press Inc Elsevier Science, 2015)
This paper introduces a new family of recursive total least-squares (RTLS) algorithms for identification of sparse systems with noisy input vector. We regularize the RTLS cost function by adding a sparsifying term and ...
Effect of Calcium Nitrate, Triethanolamine and Triisopropanolamine On Compressive Strength of Mortars
(2015-12)
Chemical admixtures are used in concrete for various purposes such as water reducing, plasticizing, air entraining, bonding, viscosity modifying, colouring, corrosion inhibiting, permeability reducing, accelerating or ...
Drying of Prina Using Microwave Energy and Determination of Appropriate Thin Layer Drying Model
(Univ Namik Kemal, 2015)
This study examined the thin layer drying kinetics of the prina in the microwave. Prina samples with 7mm, 9mm and 11mm thickness were dried using 90, 180, 360 and 600 W (2450 MHz) microwave output powers and changing of ...
The determination of short circuits and grounding faults in electric power systems using time-frequency analysis
(Univ Cape Town, Energy Res Centre, 2015)
In order to ensure that electrical energy reaches consumers uninterrupted, researchers constantly try to improve power transmission lines. To realize this improvement, probable faults should be analysed through every known ...
Budget analysis for water reservoirs using an autonomous sensor-equipped mini boat
(American Scientific Publishers, 2015)
Water is an inescapable necessity for all forms of life on Earth. Therefore, both man-made reservoirs and natural reservoirs play critical roles for several purposes. Evaporation is an important factor that should be taken ...
Zeytin Pirinasının Mikrodalga Enerjisi Kullanılarak Kurutulması ve Uygun İnce Tabaka Modelinin Belirlenmesi
(2015)
Bu çalışmada mikrodalga fırında pirinanın ince tabaka kuruma kinetiği incelenmiştir. 7mm, 9mm ve 11mm kalınlıktaki pirina örnekleri; 90, 180, 360 ve 600W (2450 MHz) çıkış güçlerinde mikrodalgada kurutulmuş ve zamana bağlı ...
Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Çeşitlerinin Bazı Agronomik Özellikleri ve Stabilite Parametrelerinin Saptanması
(2015)
Araştırma bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin verim, stabilite parametreleri ile bazı tarımsal ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırma 18 çeşitle, tesadüf blokları deneme desenine göre 4 ...
Investigation of a Probiotic Yeast as a Cholesterol Lowering Agent on Rats Fed on a High Cholesterol Enriched Diet
(2015)
Yüksek kolesterol asimilasyon yeteneğine sahip probiyotik maya Cryptococcus humicola M5-2 suşu, geleneksel olarak üretilmiş bir peynirden izole edilmiş ve in vivo ortamda incelenmiştir. Çalışmada, C. humicola M5-2 suşunun ...
Mikrodenetleyici kontrollü akvaryum otomasyonu
(2015)
Bu çalışmada bir akvaryumun elektronik bileşenlerinin otomatik kontrolünün yapılması amaçlanmıştır. Kullanıcı tarafından belirlenen çalışma saatlerine göre bu bileşenler otomatik olarak açılıp kapatılabilmektedir. Ayrıca ...
Investigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in Kırklareli: Detection of Salmonella spp.and Listeria monoctyogenesby Real Time PCR
(2015)
Bu çalışma Kırklareli piyasasından temin edilen beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, ve krema gibi çeşitli süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. 79 örnekten 59 (%74,7), 54 (%68,4) ...