Yayın tarihi için Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 282, listelenen: 161-180
-
ÜLKEMİZ İÇİN FARKLI BİR YAĞ KAYNAĞI: PİRİNÇ YAĞI
(Kırklareli Üniversitesi, 2018)Pirinçkepeği yağı arzu edilen hafif tat ve aroması ile tüketici beğenisine uygun birbitkisel yağdır. Ülkemizde fazla kullanımı olmasa da Japonya, Kore, Tayvan veÇin gibi Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. ... -
Phenolics release kinetics in sugared and sugar-free chewing gums: microencapsulated pomegranate peel extract usage
(Wiley, 2018)In this study, it was aimed to investigate the potential of sugared and sugar-free chewing gum as a functional food with the addition of microencapsulated pomegranate peel extract (MEPPE) at different amounts. Application ... -
Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağı Atığının Düşük Yağlı Yağ/ Su Emülsiyonların Reolojik Özelliklerine Etkisi
(2018)Bu çalışmada soğuk pres üzüm çekirdeği yağı atığının, yağı azaltılmış emülsiyonların üretiminde kullanım olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla üzüm çekirdeği yağı atığı ve yağ oranının emülsiyonların akış davranış, dinamik ... -
EXPERIMENTAL INVESTIGATION FOR ALTERNATIVE USE OF AGRICULTURAL AND DOMESTIC WASTES
(Kırklareli Üniversitesi, 2018)Along with the reduction of fossil fuels,various studies are being carried out on the availability of alternative energysources. Within the scope of this study, we can evaluate as agricultural anddomestic waste; hazelnut ... -
Thermoforming of biopolymer-green polyethylene sheets
(ModTech Publishing House, 2018)Thermoforming is a forming technique in which petrochemical-based thermoplastics, biodegradable plastics and also plastic composites can be formed. Due to recent developments in the packaging industry, it was understood ... -
BİNA ISI YALITIM SİSTEMLERİNİN İNCELENMESİ VE OPTİMİZASYONU
(Kırklareli Üniversitesi, 2018)Ülkemizdekienerjinin %35’inin binalarda tüketildiği ve binalarda tüketilen enerjinin de%80’i ısıtma amaçlı kullanıldığı göz önüne alınırsa, binalara kurulacak dahaverimli ısıtma sistemlerinin yanı sıra binalara uygulanacak ... -
A research on determination of quality characteristics of chicken burgers produced with transglutaminase supplementation
(Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2018)Transglutaminases are enzymes that catalyze the cross-linking between peptides or proteins. They play an important role in heat stability, gel-formation capability, water-holding capacity, emulsification and nutritional ... -
Nonoccupational Exposure of Agricultural Area Residents to Pesticides: Pesticide Accumulation and Evaluation of Genotoxicity
(Springer, 2018)Although many studies related the toxic effects of pesticides on agricultural workers, little research has been done about agricultural area residents. The purpose of this work was to monitor the presence of pesticides, ... -
Kızılcık İlave Edilerek Üretilmiş Salamların Çeşitli Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
(Aydın Gastronomy, 2018-01-01)Bu çalışmada; Kırklareli ve çevresinde yetişen ve sağlık üzerine pek çok faydası olan kızılcık meyvesi, ülkemizde çokça tüketilen et ürünlerinden biri olan salam üretiminde kullanılmıştır. Böylelikle kızılcık meyvesinin ... -
Et ve Su Ürünlerinde Transglutaminaz Enziminin Kullanım Olanakları
(2018-05-01)Açıklama ve Önem: Transglutaminaz (TGaz) enzimi proteinler arası çapraz bağ oluşumunu ve çeşitli tepkimeler ile protein modifikasyonunu sağlayabilen önemli bir enzimdir. Genellikle proteinlerin fonksiyonel özelliklerini ... -
Batarya Hücrelerindeki Elektrokimyasal Gürültülerin İncelenmesi
(2018-06)Elektronik bileşenlerden ve batarya hücrelerinden kaynaklanan elektrokimyasal gürültü, batarya hücrelerinin çekirdeklerinde meydana gelen kimyasal tepkimeler ve/veya değişimler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Batarya pil ... -
Ülkemiz İçin Farklı Bir Yağ Kaynağı: Pirinç Kepeği Yağı
(2018-06)Pirinç kepeği yağı arzu edilen hafif tat ve aroması ile tüketici beğenisine uygun bir bitkisel yağdır. Ülkemizde fazla kullanımı olmasa da Hindistan, Japonya, Kore, Tayvan ve Çin gibi Asya ülkelerinde yaygın olarak ... -
Experimental Investigation for Alternative Use of Agricultural and Domestic Wastes
(2018-06)Along with the reduction of fossil fuels, various studies are being carried out on the availability of alternative energy sources. Within the scope of this study, we can evaluate as agricultural and domestic waste; hazelnut ... -
2007 ve 2018 Deprem Yönetmeliklerinin Kırklareli İli Özelinde Değerlendirilmesi
(2018-06)Bu çalışmada 2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik (DBYBHY) ve 18 Mart 2018’de yürürlüğe giren Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) Kırklareli ili için irdelenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde ... -
Elektrikli Araçlar ve Akü Şarj Sistemleri
(2018-06)Artan nüfus ve beraberinde getirdiği enerji ihtiyacındaki artış günümüzde birincil enerji kaynağı olarak kullanılan fosil yakıtların hızla tükenmesine ve küresel anlamda zararlı gaz salınımında artışa neden olmaktadır. ... -
IQ-Math Based Designing of Fourth Order Runge-Kutta Algorithm on FPGA and Performance Analysis According to ANN Approximation
(2018-08-20)In this paper, the design of the fourth order Runge-Kutta (RK4) algorithm has been performed using 32- bit IQ-Math (16I-16Q) fixed point number format in VHDL on FPGA. The designed system has been implemented into 3-B ... -
Uçucu Kül Kullanımının Farklı Dayanım Sınıflarındaki Betonların Mekanik ve Durabilite Özellikleri Üzerindeki Etkisi
(2018-12)Dünya yirminci yüzyılla birlikte hızlı bir endüstriyel gelişim içerisine girmiştir. Bu gelişim medeniyet açısından büyük getiriler sağlamakla birlikte endüstriyel atıkların çevreye olumsuz etkileri göz önüne alındığında ... -
Etil Pirüvat Buharının Tavuk Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
(2018-12-01)Bu çalışmada, buharlaştırılmış Etil Pirüvatın (EP) tavuk but etlerinin raf ömrü üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla tavuk eti örnekleri 1 L’lik kaplara konmuş ve her bir kaba sırasıyla 42, 105 ve 420 mg /L hava olacak ... -
Kocayemiş (Dağ Çileği-Arbutus Unedo L.) Meyveli Dondurma Üretimi, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2018-12-05)Bu çalışmada kocayemiş meyvesi ilavesinin dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Kocayemiş meyveli dondurma üretiminde iki farklı oranda (%15, %25) kocayemiş meyve püresi ilavesi ... -
Feature Selection with Sequential Forward Selection Algorithm from Emotion Estimation Based on EEG Signals
(2019)In this study, we conducted EEG-based emotion recognition on arousal-valence emotion model.We collected our own EEG data with mobile EEG device Emotiv Epoc+ 14 channel by applyingthe visual-aural stimulus. After collection ...