Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBayındır, Mehmet Selman
dc.contributor.authorBayındır, Bahar
dc.date.accessioned2021-12-12T22:01:55Z
dc.date.available2021-12-12T22:01:55Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2602-4314
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kusbder/issue/45493/545709
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/725523
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/4300
dc.descriptionDergiPark: 545709en_US
dc.descriptionkusbderen_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacını üniversiteöğrencilerinin hızlı yiyecek (fast-food) tüketim alışkanlıklarının incelenmesioluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Kırklareli Üniversitesi PınarhisarMeslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören ön lisans öğrencilerinden anket tekniğiyleveriler toplanmıştır. Elde edilen verilerle frekans, yüzde, açımlayıcı faktöranalizi, T-test ve ANOVA analizleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizler ileölçme formunun geçerliği ve güvenirliği test edildikten sonra, açımlayıcıfaktör analizi yapılmış ve 15 ifadenin dört faktör oluşturduğu görülmüştür. Bufaktörler “ürün”, “işletme”, “hizmet” ve “çalışan değerlendirme” olarakisimlendirilmiştir. Demografik değişkenler ile hızlı yiyecek tüketimalışkanlıklarını oluşturan dört faktör arasında anlamlı farklılıklar olupolmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Tüm faktörlerde cinsiyet açısındananlamlı bir farklılık görülmüştür. Kadın katılımcıların erkek katılımcılaragöre bu dört faktöre daha fazla önem verdikleri tespit edilmiştir. Üründeğerlendirmeye 22-24 yaş aralığına sahip katılımcıların 19-21 yaş aralığına sahipkatılımcılara göre daha fazla önem verdikleri görülmüştür. İşletmedeğerlendirmede ise gelir düzeyi 500 TL ve altı olan katılımcıların 501 TL-1000TL gelir aralığındaki katılımcılara göre daha fazla önem verdikleri tespitedilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırklareli Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofKırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHızlı Yiyeceken_US
dc.subjectTüketim Alışkanlığıen_US
dc.subjectYiyecek İçecek İşletmelerien_US
dc.titleHIZLI YİYECEK TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ: PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.startpage29en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage39en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster