dc.contributor.author | Bayındır, Mehmet Selman | |
dc.contributor.author | Bayındır, Bahar | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T22:01:55Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T22:01:55Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.issn | 2602-4314 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/kusbder/issue/45493/545709 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/725523 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/4300 | |
dc.description | DergiPark: 545709 | en_US |
dc.description | kusbder | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacını üniversiteöğrencilerinin hızlı yiyecek (fast-food) tüketim alışkanlıklarının incelenmesioluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Kırklareli Üniversitesi PınarhisarMeslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören ön lisans öğrencilerinden anket tekniğiyleveriler toplanmıştır. Elde edilen verilerle frekans, yüzde, açımlayıcı faktöranalizi, T-test ve ANOVA analizleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizler ileölçme formunun geçerliği ve güvenirliği test edildikten sonra, açımlayıcıfaktör analizi yapılmış ve 15 ifadenin dört faktör oluşturduğu görülmüştür. Bufaktörler “ürün”, “işletme”, “hizmet” ve “çalışan değerlendirme” olarakisimlendirilmiştir. Demografik değişkenler ile hızlı yiyecek tüketimalışkanlıklarını oluşturan dört faktör arasında anlamlı farklılıklar olupolmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Tüm faktörlerde cinsiyet açısındananlamlı bir farklılık görülmüştür. Kadın katılımcıların erkek katılımcılaragöre bu dört faktöre daha fazla önem verdikleri tespit edilmiştir. Üründeğerlendirmeye 22-24 yaş aralığına sahip katılımcıların 19-21 yaş aralığına sahipkatılımcılara göre daha fazla önem verdikleri görülmüştür. İşletmedeğerlendirmede ise gelir düzeyi 500 TL ve altı olan katılımcıların 501 TL-1000TL gelir aralığındaki katılımcılara göre daha fazla önem verdikleri tespitedilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Kırklareli Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Hızlı Yiyecek | en_US |
dc.subject | Tüketim Alışkanlığı | en_US |
dc.subject | Yiyecek İçecek İşletmeleri | en_US |
dc.title | HIZLI YİYECEK TÜKETİM ALIŞKANLIKLARININ İNCELENMESİ: PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | Fakülteler, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü | |
dc.identifier.volume | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 29 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 39 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |