Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇelen, Soner
dc.contributor.authorKuş, Serhat
dc.date.accessioned2021-12-12T22:00:44Z
dc.date.available2021-12-12T22:00:44Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2146-7684
dc.identifier.issn2146-7684
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/ejovoc/issue/36634/417038
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/460601
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/3726
dc.descriptionDergiPark: 417038en_US
dc.descriptionejovocen_US
dc.description.abstractBu çalışmada, 4 mmkalınlıklarındaki ayva dilimlerinin laboratuvar tipi bantlı mikrodalga kurutucudaki kurumadavranışları incelenmiştir. Farklı mikrodalga güçlerinin (2000 ve2800W) ve farklı bant hızlarının (0,175, 0,210 ve 0,245 m/dk) kuruma süresi,renk değişimi ve enerji tüketim değerleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Ürünlerin, kurutmanın belirli biranındaki nem içeriğini belirlemek amacıyla Newton, Page, Henderson ve Pabis, Geometric,Wang ve Singh, kuruma modelleri birbiri ile karşılaştırılmıştır. Bu modellerin performansları gözlemlenen ve tahmini nem oranları arasında korelasyon katsayısı değeri (r), tahmini standart hatası (es)ve kalanların kareleri toplamına ( ) göre karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre tüm kurumaşartları için Page Modelinin, ürünlerin kuruma davranışını diğerlerinden daha iyi açıkladığı belirlenmiştir. Ayrıca 4 mm kalınlığındaki ayvadilimlerinin %11,05±1 (y.b.) seviyelerine kadar kurutulması için gerekli süreve sistemin elektrik enerjisi tüketimi değerleri bakımından en uygun sonuçlarıyine, 2800 W mikrodalga gücünde ve 0,175 m/dk bant hızında yapılan kurutmaişlemi verdiği belirlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırklareli Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofEjovoc (Electronic Journal of Vocational Colleges)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAyvaen_US
dc.subjectMikrodalga Kurutucuen_US
dc.subjectKonveyören_US
dc.subjectModellemeen_US
dc.subjectPage Modelen_US
dc.titleMİKRODALGA ENERJİSİNİN AYVA DİLİMLERİNİN KURUTULMASINA ETKİSİen_US
dc.typearticle
dc.department[KLÜ Yayınları]
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.startpage30en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.endpage40en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster