dc.contributor.author | Ünal, Aydın | |
dc.contributor.author | İpar, Mehmet Sedat | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T16:49:34Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T16:49:34Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.issn | 1307-5500 | |
dc.identifier.issn | 2149-0643 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.9775/kausbed.2020.043 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRFek9EazFOUT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/2009 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmada Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından olan İzmir ilini tatil amaçlı tercih eden yerli turistlerin, destinasyon markasına değer katan ve gastronomi kültürünün önemli bileşenlerinden olan sokak lezzetlerine ilişkin değerlendirmelerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan anket ile 1 Haziran-30 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir il merkezi ve Çeşme’yi ziyaret eden toplam 350 yerli turiste yüz yüzegörüşme tekniği ile uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda; yerli turistlerin sokak lezzetlerinde temiz malzeme kullanıldığını düşündükleri, sokak lezzetlerini benzersiz ve egzotik olarak değerlendirdikleri, sokak lezzetlerini denemeyi eğlenceli buldukları, sokak lezzetlerini gelecekte de denemeye devam edecekleri, sokak lezzetlerini denemenin kendilerini iyi hissettirdiği ve sokak lezzetlerini satanları cana yakın buldukları belirlenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In our study, which is one of Turkey's most important tourism destinations in the Izmir province who prefer leisure visitors, which is one destination that adds value to the brand and an important component of the gastronomic culture aimed to determine the views of In our study, which is one of Turkey's most important tourism destinations in the Izmir province who prefer leisure visitors, which is one destination that adds value to the brand and an important component of the gastronomic culture aimed to determine the views of | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi | en_US |
dc.identifier.doi | 10.9775/kausbed.2020.043 | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | [No Keywords] | en_US |
dc.title | DESTİNASYON PAZARLAMASININ BİR BİLEŞENİ OLARAK SOKAK LEZZETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: İZMİR ÖRNEĞİ | en_US |
dc.title.alternative | Evaluation of Street Flavors as a Compenent of Destination Marketing: The Case of İzmir | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | Meslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü | |
dc.identifier.volume | 0 | en_US |
dc.identifier.startpage | 843 | en_US |
dc.identifier.issue | 26 | en_US |
dc.identifier.endpage | 863 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |