Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞenkaya, Coşkun
dc.date.accessioned2021-12-12T16:49:08Z
dc.date.available2021-12-12T16:49:08Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1303-4251
dc.identifier.issn2645-8950
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.20981/kaygi.479380
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpJMk9UWXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1773
dc.description.abstractIn this article, our aim is to give an account of Hume’s way of establishing the conformity betweenobjective and subjective aspects of judgments of taste. In this respect, we give a reading of his “On thestandard of Taste” that is based on his more general theory of objectivity. We argue that his account ofthe relation between the sentiment of beauty and general rules of aesthetic evaluation is an extension ofhis association-based account of cognition and that he relies on the threefold structure of it to relate andcombine the considerations of subjective sentiment with those of objective standards of beauty and that itis only because he allows a kind of sensible reflection that he can argue for the possibility of such arelation and combination.en_US
dc.description.abstractBu makalede amacımız Hume’un beğeni yargılarının nesnel ve öznel yanlarının birbirine uygunluğunu kurma biçiminin bir açıklamasını vermektir. Bu bağlamda, “Beğeni’nin Ölçütü Üzerine” adlı makalesinin daha genel nesnellik anlayışı temelinde bir okumasını sunuyoruz. Güzelin duygusu ile estetik değerlendirmenin genel kuralları arasındaki ilişkiye dair açıklamasının, çağrışıma dayalı bilme açıklamasının bir uzantısı olduğunu ve öznel duyguyla ilgili düşüncelerle güzelliğin nesnel standartlarına dönük düşünceleri bağlamak ve birleştirmek için çağrışımın üçlü yapısına yaslandığını ve yalnızca, bir tür hissi refleksiyona izin verdiği için bu tür bir bağlama ve birleştirmenin olanağını ileri sürebildiğini savunuyoruz.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofKaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisien_US
dc.identifier.doi10.20981/kaygi.479380
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSanaten_US
dc.subjectEtiken_US
dc.subjectTarihen_US
dc.subjectBilim Felsefesi ve Tarihien_US
dc.subjectBeşeri Bilimleren_US
dc.subjectMantıken_US
dc.subjectOrtaçağ ve Rönesans Çalışmalarıen_US
dc.subjectFelsefeen_US
dc.titleBetween Form and Sentiment: Hume’s Standard of Tasteen_US
dc.title.alternativeBiçim ile Duygu Arasında: Hume’un Beğeni Standardıen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Fen-Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü
dc.identifier.volume0en_US
dc.identifier.startpage262en_US
dc.identifier.issue31en_US
dc.identifier.endpage278en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorŞenkaya, Coşkun


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster