Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErol, Mehmet Seyfettin
dc.contributor.authorOzan, Emre
dc.date2020-09
dc.date.accessioned2020-09-07T08:51:35Z
dc.date.available2020-09-07T08:51:35Z
dc.date.issued2011-06
dc.identifier.citationErol, M.S. & Ozan, E. (2011). Türk Dış Politikasında Süreklilik Unsuru Olarak Siyasal Rejim, Gazi Akademik Bakış, 4(8), 13-38
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1391
dc.description.abstractDevletlerin dış politikalarını etkileyen çok sayıda faktör vardır. Bu faktörleri iç ve dış faktörler olarak gruplandırmak mümkündür. Geleneksel uluslararası ilişkiler yaklaşımları iç ve dış politikayı kesin çizgilerle birbirinden ayırdıkları gibi dış politikayı etkileyen iç aktörleri de göz ardı etmektedirler. Oysa devletlerin siyasal rejimleri ve bu rejimlerin inşa ettikleri devlet kimlikleri dış politikayı etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Türk dış politikasında da içsel bir faktör olarak siyasal rejimin nitelikleri sürekliliği sağlayan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Öncelikle rejimin kendi bekasını sağlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu iç ve dış istikrar, Türkiye’yi statükocu ve dengeci bir politikaya yöneltmiştir. Diğer taraftan rejimin Batıcı karakteri Batı yönelimli bir politikayı beraberinde getirmiştir.
dc.description.abstractThere are many factors that affect States’ foreign policies. These factors can be grouped as internal and external factors. Traditional approaches to international relations sharply distinguish domestic and foreign policy from each other and ignore internal factors affecting foreign policy. However, political regimes of States and state identity of these regimes are one of the most important factors affecting foreign policy. Qualities of the political regime appear to be an element that provides continuity in Turkish foreign policy. First, internal and external stability that needed by the regime in order to ensure its own survival has led Turkey to follow status quo and balanced foreign policy. On the other hand, Westernist character of the regime has brought the Western-oriented foreign policy.
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofGazi Akademik Bakış
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSiyasal Rejim
dc.subjectDış Politika
dc.subjectDevlet Kimliği
dc.subjectTürk Dış Politikası
dc.subjectBatıcılık
dc.subjectPolitical Regime
dc.subjectForeign Policy
dc.subjectState Identity
dc.subjectTurkish Foreign Policy
dc.subjectWesternism
dc.titleTürk Dış Politikasında Süreklilik Unsuru Olarak Siyasal Rejim
dc.title.alternativePolitical Regime as an Element of Continuity in Turkish Foreign Policy
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü
dc.relation.publicationcategory[Belirlenecek]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster