Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUran, Harun
dc.contributor.authorŞanlıdere Aloğlu, Hatice
dc.contributor.authorÇetin, Bayram
dc.date2019-11-22
dc.date.accessioned2019-11-22T08:21:43Z
dc.date.available2019-11-22T08:21:43Z
dc.date.issued2017-08-01
dc.identifier.citationUran, H., Şanlıdere Aloğlu, H., Çetin, B. 2017. Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu. Mediterranean Agricultural Sciences, 30(2): 107-112.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1107
dc.description.abstractProbiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki bakteriler, gıdaların üretimi ve işlenmesi ile sindirim sisteminde canlılıklarını önemli ölçüde kaybetmektedirler. Bu bakterilerin fiziksel bir bariyer içinde saklanarak gıdalara ilave edilmesi, canlılıklarının sindirim sisteminde devam etmesine katkı sağlayabilmektedir. Bu amaçla geliştirilmiş mikroenkapsülasyon yöntemi, çekirdek materyalin bir polimerik malzeme ile kaplanarak 1 ile 1000 ?m boyutlarında mikrokürelerin oluşmasını sağlamaktadır. Bu çok kapsamlı teknoloji, ilaçlardan aroma maddelerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesinin kapsüllenmesi için kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda bu teknik sahip olduğu pek çok avantajından ötürü canlı hücrelerin enkapsülasyonunu için de yaygın olarak tercih edilmektedir. Bu derlemede, probiyotik özellikteki bakterilerin mikroenkapsülasyonu ve bu bağlamda kullanılan miroenkapsülasyon teknikleri hakkında bilgiler verilmeye çalışılmıştır.
dc.description.abstractProbiotic bacteria and probiotic-based products have many benefits to health. Therefore, works on the production of probiotic-added products continues increasingly. However, these bacteria lose their vitality in food production and processing and in the digestive system significantly. The addition of these bacteria to the stored with a physical barrier into foods can contribute to the continuing vitality of them in the digestive system. Microencapsulation method developed for this purpose and involves coating or entrapping of a core material with a polymeric material to generate microspheres in the size range of 1–1000 µm. This versatile technology has been used to encapsulate a wide variety of products from pharmaceuticals to flavors. Especially in recent years, this technology has widely preferred for the encapsulation of living cells because of many advantages. In this review, it has tried to provide information about microencapsulation of the probiotic bacteria and the techniques used in this method.
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofMEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectProbiyotik bakteriler
dc.subjectMikroenkapsülasyon
dc.subjectMikroenkapsülasyon teknikleri
dc.subjectForestry
dc.subjectAgricultural sciences
dc.subjectLandscape planning
dc.subjectProbiotic bacteria
dc.subjectMicroencapsulation
dc.subjectMicroencapsulation techniques
dc.titleProbiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
dc.title.alternativeMicroencapsulation of probiotic bacteria
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.relation.publicationcategory[Belirlenecek]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster