Yazar "Deveci, Bilal" için listeleme
-
Cultural heritage tourism and ancient cities of TR21 region
Deveci, Bilal; Deveci, Bahar (Peter Lang AG, 2021)[No abstract available] -
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akademik Personelinin Eğitim Profili: Devlet Üniversiteleri Üzerine Bir Araştırma
Bu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki akademik personelin eğitim durumunun ortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda akademik personellerin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri ve unvanları ... -
Kırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesi
Deveci, Bilal (2020)Araştırmada Kırklareli dibek kahvehanesinin tercih edilme sebeplerinin belirlenmesi ve en sık kimler tarafından ziyaret edildiğinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Kırklareli dibek kahvehanesine ... -
Service Quality Measurement of Higher Education Institutions in TR21 Thrace Region: A Study on Tourism Students
Deveci, Bilal (2019)The service quality levels of the three higher education institutions in the TR21 Thraceregion were found to be slightly above the middle level (x?3.41). Carried out to identify thelink between the sub-dimensions of the ... -
Uzayda Beslenme ve Gelişim Süreci Üzerine Teorik Bir Değerlendirme
Deveci, Bilal; Deveci, Bahar (2018)Bu çalışmanın amacı geçmişten günümüze kadar gerçekleşen uzay uçuşlarındaki beslenmeşekli ve zaman içindeki gelişimini incelemektir. Konu ile ilgili literatür taraması yapılarakulaşılabilen veri tabanları, NASA kaynakları, ... -
Vanilya ve Vanilin ile İlgili Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Deveci, Bilal; Deveci, Bahar (2018)Araştırmada gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin vanilya ve vanilin ile ilgili bilgidüzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu araştırmada katılımcıların vanilya vevanilin kullanım düzeyleri, vanilya ve ... -
Yeme Davranışı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
Deveci, Bilal; Deveci, Bahar; Avcıkurt, Cevdet (2017)Bu çalışmada gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin yeme davranışlarının belirlenmesi için Türk kültürüne uyarlanan üç faktörlü yeme davranışı ölçeği kullanılmıştır. Bilişsel kısıtlama, duygusal yeme ve ... -
Yerel halkın turizm algısının turizme verilen desteğe etkisinin belirlenmesi: TR21 Bölgesi örneği
Baş, Baturhan (Kırklareli Üniversitesi, 2021)Bir bölgede turizmin gelişebilmesi için öncelikle önemli bir turizm paydaşı olan bölge yerel halkının duygularının, düşüncelerinin, görüşlerinin araştırılması ve incelenmesi gerekmektedir. Sağlıklı ve doğru bir turizm ...