Yazar "Aksu, Filiz" için listeleme
-
Biyofilm Oluşumu ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi
Aksu, Filiz; Ünver, Ayla; Uran, Harun (Dünya Gıda, 2011-07)Gıda güvenliğinin sağlanması için gıdaların hammadde aşamasından işletmeye getiriliş sürecine, işleme aşamasından paketlenip tüketiciye ulaşmasına kadar uzun bir sürecin kontrol altında tutulması gerekir. Gıda hijyeninin ... -
Effects of Different Packaging Techniques on the Microbiological and Physicochemical Properties of Coated Pumpkin Slices
Aksu, Filiz; Uran, Harun; Dülger Altıner, Dilek; Sandıkçı Altunatmaz, Sema (2016-04-19)In this study the effects of zein film coating along with benzoic acid on the quality of sliced pumpkin samples, which were packaged with different techniques were investigated. The samples were allocated into different ... -
A research on the chemical and microbiological qualities of honeys sold in Istanbul
Uran, Harun; Aksu, Filiz; Dülger Altıner, Dilek (Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2017)Honey, produced by honeybees from nectar in flowers and plants, is an aqueous supersaturated sugar solution, mainly composed of fructose and glucose. The quality and biochemical properties of honey are related to honey ... -
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
Uran, Harun; Aksu, Filiz; Yılmaz, İsmail; Durak, M. Zeki (2013)Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...