Yazar "Özcan, Yılmaz" için listeleme
-
BİTKİ TOHUM MUSİLAJLARI VE GIDALARDA KULLANIMI
Hidrokolloidler, jelleşme, kalınlaştırma, emülsiyon ve köpükleri stabilize etme gibi teknolojik özelliklerindendolayı gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda tüketicilerin doğal katkılı gıdalara ... -
Determination of Seasonal Distribution of Aflatoxin M-1 Level in Cheese Production
Çetin, Bayram; Özcan, Yılmaz; Aloğlu, Hatice Şanlıdere; Becker, Andre; Abdulmawjood, Amir (M H Schaper Gmbh Co Kg, 2019)The aim of this study was to determine the Aflatoxin M-1 (AFM(1)) quantities in raw milk samples and cheese samples produced from the same lot. The samples were obtained from six dairy plants in four different seasons. ... -
FARKLI STARTER KÜLTÜR KULLANIMININ BEYAZ PEYNİRLERİN OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE LAKTOZ DEĞİŞİMLERİNE ETKİSİ
Özcan, Yılmaz; Artık, Nevzat; Şanlıdere Aloğlu, Hatice (Kırklareli Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada Beyaz peynirde farklı starter kültür kullanımının olgunlaşma süresince laktoz değişimi üzerine etkisi araştırılmıştır. Termofilik (Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus dellbruecki subsp. bulgaricus) ve ... -
Influence of transglutaminase treatment on the physicochemical, rheological, and melting properties of ice cream prepared from goat milk
Aloğlu, Hatice Şanlıdere; Özcan, Yılmaz; Karasu, Salih; Çetin, Bayram; Sağdıç, Osman (Croatian Dairy Union, 2018)This study was conducted to evaluate the effects of the transglutaminase enzyme on the physicochemical characteristics, overrun, melting resistance, rheological and sensorial properties of ice cream made from goat's milk. ...