Yazar "Öner, Zübeyde" için listeleme
-
Assimilation of cholesterol and probiotic characterisation of yeast strains isolated from raw milk and fermented foods
Aloğlu, Hatice Şanlıdere; Özer, Ezgi Demir; Öner, Zübeyde (Wiley-Blackwell, 2016)In this study, cholesterol assimilation ratios and some probiotic characteristics of yeasts were investigated. For this purpose, yeasts were isolated from milk and foods that were naturally fermented and not containing ... -
The effect of treating goat's milk with transglutaminase on chemical, structural, and sensory properties of labneh
Aloğlu, Hatice Şanlıdere; Öner, Zübeyde (Elsevier Science Bv, 2013)Labneh (a concentrated type of Mediterranean-Middle-East yogurt) was prepared by inoculating goat's milk with/without transglutaminase(TGase, at ranges of 0-4 units/g protein), followed by heat inactivation. Application ... -
Investigation of a Probiotic Yeast as a Cholesterol Lowering Agent on Rats Fed on a High Cholesterol Enriched Diet
Yüksek kolesterol asimilasyon yeteneğine sahip probiyotik maya Cryptococcus humicola M5-2 suşu, geleneksel olarak üretilmiş bir peynirden izole edilmiş ve in vivo ortamda incelenmiştir. Çalışmada, C. humicola M5-2 suşunun ... -
Minci (Minzi) peynirinin özelliklerinin belirlenmesi
Minci (Minzi), Karadeniz bölgesinde geleneksel yöntemlerle üretilen bir peynir çeşidimizdir. Bu çalışmada Trabzon ve Rize’de piyasada satılan Minci peynirlerinin (21 adet) mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal analizleri ... -
ULTRAFİLTRASYON TEKNİĞİ İLE ÜRETİLEN BEYAZ PEYNİRLERİN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI PIHTILAŞTIRICI ENZİMLERİN ETKİSİ
Öner, Zübeyde; Arısoy, Zerrin (Kırklareli Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada kullanılan başlatıcı kültür çeşidinin, rennet enziminin ve depolama sıcaklığının ultrafiltrasyon (UF) sisteminden geçen sütten elde edilen Beyaz peynir kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla kimozin ...